sosyal medya yorum

eski yazılara geçmek için ;      din

 

Sosyal medya  yorumları yıllar evvel web sitemi  kurduğumda  ( hala sayfalarımda var )  bu yorumlarla ilgili çokta ciddiye alınmaması gerektiğini ,neye göre niçin ve nasıl oluşturulduğunu kendimle ilgili yorumlarıda  yazarak dile getirmiştim . Evet olumlu yorumlar herkesi memnun ediyor , bence zararsız ve bi nedenle insanlar memnuniyetini daha fazla kişiye ulaştırmak istiyor ,faydalanabilsinler  vb nedenlerle .Ancak olumsuz yorumlarda dikkat etmek  gerek  bence ; olumlu yorumlar içtendir , olduğu gibidir ,mutluluğu ve yaşadığını  paylaşırsın sadece . aksine  olumsuz yorum yazmak  zeka ister,  doğru ifadelerle, amacını aşmadan bilgi  ve görgü kapasitenle yazmalısın  sonuçta senin adınla herkes  okuyacak , karalamak isterken komik duruma da düşebilirsin ……..

Benim bir deneyimim oldu  , kedi maması aldım parasını ödedim , satış yapan yer dolandırıcı olduğundan mama da parada gelmedi , ancak o zaman başkaları mağdur olmasın diye  o site ile ilgili negatif yorum oluşturdum . Tüketici mahkemesi  sonrası  5 ay sonra avukat ile paramı kurtardım .B u sayede belki birileri de parasını kaptırmaktan kurtarmıştır.

Yıllar sonra ayvalıkta açtığım muayenehanede  yorumlar hep beş  yıldızken J , sonra vatandaşın  bir  yıldız verdiği   yorumu  okuyunca  bişiler yazmak istedim,  Tabiki  bunu kendi özelimde yapacağım 😉 hemde gülümseyerek .

Sosyal medya çok büyük bir güç , aslında böyle olmalı mı hiçte bilemedim J herhangi bir nedenle nasıl yaşandığı bile muamma olan olayı istediğin gibi herkesin göreceği  ve algı oluşturacağı şekilde yazmak çok doğru olmasa gerek diye düşünüyorum . Bu nedenle olumsuz yorumlara dikkat etmek gerek .Kendi özelimde  arkasında  cihaz , eğitim , deneyim  vs  maddi ve manevi hayal etmekte bile zorlanacağınız bir hizmeti  internet yada komşu  bilgilerinizle sınarsanız  olmaz hemde hiç olmaz .

Kendi özelimde devam edersek ; Bizler doktoruz alanında uzman kişileriz , tıbbi deneyimlerimiz birikimlerimiz ve kanıta dayalı istatistiklere göre  konuşuruz ,  Bu nedenle ,insanların duymak istediklerini  söylemek yada sürece etkisi olan hatalı davranışlarını görmezden gelmek gibi popülist olmamızı kimse beklemesin . Hele  Google amcadaki bilgi kirliliğinde kaybolarak  aklında kalanlarla soruna bile odaklanmayan kişilerle mücadele etmeyiz , edemeyiz .Çünkü biz bilimle , eğitimle ,tecrübe ile konuşur ,durum tespiti yapar çözüm yöntemlerini açıklarız . gerisi tamamen hizmet alan kişiye bağlıdır . Çocuklarını nasıl büyütecekleri yada kendi yaşam kalitelerini nasıl sürdürecekleri  bireysel sorumluluklarıdır .

Bu nedenle  o yorumuda nazar boncuğu olarak  görüp psikolojimi bozmadan gülümsüyorum J. Siz siz olun olumsuz yorum yazmak yerine muhatabına söylemeyi deneyin , bence daha iyi bir yaklaşım olacaktır 🙂

ilgileniyorsanız aşağıdaki  makaleyi okuyabilirsiniz 😉

bademcik