,

Burun hakkında :)

Burun ucu düşüklüklerinde ve burun kıkırdağı ön-yüksek deviasyonlarında  nefes alma bozukluğu kaçınılmazdır . zaman zaman gözden kaçırılan bu detay nedeniyle  sonuçlar istenilen gibi  olmamaktadır.   Burun ucu ve/veya  yüksek septum cerrahisi özellik arzeden   operasyon tekniğidir.

 

Tamponsuz burun ameliyatı yapıyormuyum ? İstediğimde yapabilirim 🙂

internet denilen BİLGİ karmaşasında  , uzaya mekik gönderiyormuşcasına anlatılan bu işlem her kbb cerrahının yapabileceği son derece basit bir işlemdir. Ancak doktorun  tecrübesi ve deneyimleri hangi finalin postop daha başarılı olacağını ve dokuların ileride sorun yaratmayacak şekilde iyileşeceğini söylüyorsa ona göre işlem gerçekleştirecektir. Tabiki nefes alma sorunu olmayan  sadece estetik amaçlı  yapılan operasyonlarda tampon bizde kullanmıyoruz ancak belirgin burun kemiği (deviasyon) eğriliği olan yada total septal rekonstrüksiyon (eğri olan burun  kıkırdağını total çıkartarak dışarıda şekillendirerek tekrar burun desteği yaratma  işlemi) yapılan burunlarda mukozaların güzel birleşmesi ve kısa süreli destek sağlanması için oluklu ,nefes alınabilen  silikon tamponlar kullanıyoruz .

sosyal medya kuşkusuz çok iyi etkilenme ve seçim platformudur. Ancak seçimlerinde  20 dakika da estetik burun operasyonu , ameliyatsız burun kaldırma , öğle arasında burun askısı , Ayşe çok mutlu, Mehmet yeni burnu ile dünyayı kurtarıyor , Fatma nın felaket olan burnu sayemde dünya sıralamasında dereceye girdi , yedi yıldızlı doktor , vallahi ameliyat olduğunu kimse anlamıyor ne şişlik ne morarma , elleri çok hafif  vs vs  etkilenerek  karar verenler çok dikkatli olmalı. Bazen sosyal medyada denk geldiğim benzer konuları gördüğümde üst üste bi kaç haberden fazla okumuyorum artık . Çünkü bi müddet sonra benden habersiz neler de yapılıyormuş , bu yetenekler dağıtılırken ben neredeymişim gibi garip duygulara kapılıyorum J

Bizler kbb uzmanlarıyız ve önceliğimiz her zaman sağlıklı nefes alan burunlar sonrasında estetik olarak eski halinize göre çok daha kabul edilebilir, güzel görünümlü doğal burunlar. Şahsi fikrim fasial plastikle uğraşan, bu yolda kilometre yapmış , yaptığı işin arkasında duran ve istenilen ile verilebilecekleri arasında gerçek dengeyi kuran meslekaşlarımın süper işler başardığıdır.

Demem oki  siz siz olun doktorunuzun   çok kullanılmış olanını tercih edin J

Plastik cerrah mı kbb ci mi

Bu konuda son yıllarda gittikçe artan polemikler mevcut ve hatta hiç hoşuma gitmeyen şekilde bazı meslektaşlarımız bile gereksiz konuşmalar yapıyor . Aslında söylenecek fazla şey yok biz, bu işin içinde olan kişiler için…….

ancak tanıdığım bir kbb ci arkadaşımızın gayet net ve bilimsel açıklamasına yer vererek gerçek bilgiye ihtiyacı olanlara servis edebilirim  😉

bakınız ; hangi doktor plastik cerrah mı KBB mi