ameliyatsız burun estetiği

Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?

Enjeksiyon burun estetiği veya kısa süreli olarak da bilinen cerrahi olmayan bu işlem, düşük riskli, konforlu ve günübirlik  bir operasyondur. Daha az acı ve daha az aksama süresi vardır.

Ameliyatla ilgili masraf veya aksama masraflarını karşılayamayanlar veya gerçekten cerrahi müdahaleden  çekinen ve cerrahi müdahaleye uygun olmayan kişiler  için, böyle bir seçeneğin olduğunu duymak oldukça rahat olabilir.

Cerrahi olmayan rinoplasti, büyük bir burnun boyutunu küçültemezken, simetri oluşturma veya kontur düzensizliklerinin düzeltilmesi, aslında burun yüzünde daha küçük görünmesini sağlayabilir.

Cerrahi olmayan rinoplasti aşağıdakiler için faydalı olabilir:

  • Çevreleyen dokuyu doldurarak yumru görünümünü azaltmak
  • Kötü depresyonları, ezikleri veya olukları azaltın veya ortadan kaldırmak
  • Simetri geliştirmek
  • Sarkık burun ucu üzerinde kaldırma etkisi yaratmak
  • Yassı köprüyü yükseltmek veya yuvarlak bir ucu vurgulamak
  • “Kepçeli” veya “eyer burun” profilini düzeltmek

Cerrahi Olmayan Rinoplasti Nasıl Yapılır?

Pürüzsüz, daha simetrik bir görünüm elde etmek için doldurulması gereken alanlara enjekte edilebilir bir dermal dolgu maddesi  küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu maddesi kişiye özel ihtiyaç planlanarak istene sonuç birlikte değerlendirilerek uygulanır. Sonrasında touch up  için bir veya birkaç seans planlanabilir

Ameliyatsız Burun Estetiği Güvenli midir?

Genel anestezi yerine sadece lokal anestezi ile uygulanır. Bu ve gerçek bir kesim olmadığından, bu yöntem cerrahi bir rinoplasti prosedüründen daha az risk taşır. Bununla birlikte, aşağıdakileri içeren bazı riskler vardır:

Aşırı duyarlılık reaksiyonları

Enfeksiyon

Topaklı, asimetrik veya başka türlü tatmin edici olmayan estetik sonuçlar

Nazal cilt hasarı

Cerrahi Olmayan Rinoplasti ile Neler Başarılmıyor?

Daha küçük bir burun, daha ince bir köprü, büyük bir çıkıntı veya daha dar bir uç istiyorsanız, bu işlem hedeflerinize ulaşmayacaktır. Cerrahi olmayan rinoplasti solunum problemlerini iyileştiremez veya sapmış bir septum gibi iç kusurları düzeltemez.

Ayrıca (veya başka bir prosedür) size “mükemmel”, tamamen simetrik bir burun veremez. Her zaman olduğu gibi, estetik ameliyatın amacı mükemmellik değil çok daha kabul edilebilir , eskisine oranda daha hoş bir görünüm elde etmek olmalıdır .