mezoterapi

niye mezoterapi yapıyorum ;

 

Mezoterapi; ağrılı hastalıkları, vücutta bulunan yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla kontrol altına alan, ya da tedavi eden bir tıbbi uygulamadır. Latince “meso=orta” ve “terapi=tedavi” kelimelerinden meydana gelmiş olup, “orta deri tedavisi” anlamındadır. Mezoterapi çok ince ve kısa iğne uçları kullanılmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Mezoterapide ilaçların buradan emilimi çok az olduğu için, sistemik dolaşma ilaç geçimi de yok denecek kadar azdır. Yapılan enjeksiyon sayısı, hastaya, hastalığa ve enfeksiyonun yapılacağı bölgenin anatomisine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Mezoterapi, sıklıkla estetik amaçlı olarak selülit ve bölgesel zayıflama başta olmak üzere cilt problemleri, cilt yaşlanması ve saç dökülmesini engellemek amacıyla, artirit gibi tüm eklem hastalıklarında, boyun, bel fıtığı, migren, adet ağrılarında, spor travmalarında, varis, lenfödem ve flebit gibi bazı damar hastalıklarında da yaygın olarak başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

Yüz Mezoterapisi Nedir?

Yaşlanma, yaşamın doğal bir sonucudur. Yapısal genetik ve çevresel faktörler aynı zamanda yaşam şartları yaşlanmanın sürecini etkiler. Kırışıklık, cildin yaşlanmasının en belirgin ifadesidir. Kırışıklıklar, durumları ve derinliklerine bağlı olarak az veya çok belirgindirler. Mezolift (mesolifiting), kelime olarak “cilt germe” anlamına gelmektedir. Mezolift kırışıklık tedavisi iki başlık altında incelenebilir:
  1. Yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) uygulamalar
  2. Yaşlanma süreci içerisinde meydana gelmiş olan kırışıklıkların başta dolgu maddeleri olmak üzere birçok farklı uygulama ile yok edilmesi ya da azaltılmasını içeren uygulamalardır.
Anti-aging özellikteki mineral, vitamin ve bazı yapısal elemanların sistemik yolla verilmekten ziyade özellikle yaşlanmanın en çok belirginleştiği bölge olan yüzümüze mezoterapi yoluyla uygulanması hem uygulanan ilaçların asıl gerekli olan bölgedeki etkinliğini arttıracak, hem de diğer organların gereksiz yere yorulmalarını engelleyecektir. Seans sıklığı kişiye göre değişmekle birlikte, ilk ay 3 veya 4 seans, ikinci ve üçüncü ay 15 günde 1 seans, dördüncü ay 1 seans idame tedavisi şeklinde düzenlenmektedir. Seans sayısı arttıkça etkisi kalıcı olur. Botoks, dolgu ve kimyasal peeling uygulamalarına çok uygun bir destek tedavidir ve birlikte kullanılabilir.

Yüz Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Yüz mezoterapisinde ilaçlar küçük miktarlarda karıştırılarak cildin içine ve altına direk olarak verilir. Mezoterapi ile böylece cilt etkili maddelerden kısa sürede faydalanabilir. Ayrıca ilaçlar çok az miktarda verildiği için kullanılan maddelerin yan etki olasılığı azalır. Yüz mezoterapisi (mezolift) cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir.

  • Yüz  mezoterapisi (mezolift) yönteminde cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler cilt altına minik iğnelerle uygulanır. Bu faydalı maddelerin direkt cilde verilmesi ve cildin uyarılması, cildin kolajen ve elastin üretimini arttırır, ciltte nemlenme artar ve cilt yenilenir.

Mezoterapi’nin Fayda Sağladığı Düşünülen Alanlar

  • Donuk ve parlaklığını yitirmiş ciltlere canlanma,
  • Ciltte elastikiyet kaybı ve sarkma tedavisinde yardımcı,
  • Cildin yaşlanmasını engellemeye yardımcı,
  • Yüzün yorgun görünümünü gidermeye yardımcı,
  • Sigara içenlerde cilt hasarını engellemek ve tedavi etmeye yardımcı,
  • Yaz öncesi güneş ışınlarının zararlarına karşı önlem almaya yardımcı,
  • Güneşten zarar görmüş ciltleri düzeltmeye yardımcı,
  • Diğer leke tedavileri ile birlikte lekeleri hafifletmek veya gidermeye yardımcı,
  • Diğer yöntemlerle birlikte sivilce izi, diğer yara ve yanık iz tedavisinde etkili,
  • Diğer yöntemlerle birlikte cilt çatlak tedavisinde yardımcı

Yüz Mezoterapisi Uygulanışı

Yüz mezoterapisinde (mezolift) uygulama öncesi cilt temizlenir ve dezenfekte edilir. İşlemden yarım saat önce anestezik krem sürülebilir. Yüz mezoterapisinde (mezolift), hazırlanan karışım çok küçük ve ince iğnelerle cilt içine veya üstüne verilir. Yüz mezoterapisi (mezolift) sonrası cilt daha taze ve dinlenmiş görünür. Cildin elastikiyeti artar ve cilt sarkması azalır. Kırışıklıklar hafifler. Cilt aydınlık bir görünüme kavuşur. Yüz mezoterapisi (mezolift) başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Yüz mezoterapisi (mezolift) sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.

Yüz Mezoterapisi Diğer Yöntemlerle Birleştirilebilir mi?

Yüz mezoterapisinin (mezolift) cildi yenileyen lazer, radyofrekans uygulanması çok daha başarılı sonuçların alınmasını sağlamaktadır. Dolgu işlemlerinden önce veya sonra yüz mezoterapisi (mezolift) yapılması ciltteki sarkmaların ciddi şekilde giderilmesini sağlar. Mezoterapi içindekiler: Hyaluronik asit, Bakır, DMAE (dimethylaminoethanol), hyaluronik asit, lidocaine, magnezyum, selenyum, silica, vitamin A, vitamin B1, B2, B3, B5, B6, vitaminC, çinko, amino asitler, nükleik asitler, alfa lipoik asit, glutatyon.

 

Mezoterapi Tedavisinde Kullanılan İlaçlar:

  1. Yağ hücrelerini parçalayıcı (Lipolitik) ilaçlar: Bunlar tembel halde bulunan yağ hücrelerine işlevsellik kazandırırlar. Trigliseridlerin yağ asidi ve gliserol haline dönüşmesine imkan verirler. Böylece vücut diyetin desteğiyle bu enerjiyi kullanıp yakacak ve bölgesel olarak zayıflayacaktır.
  2. Bitkisel kökenli ilaçlar: Kılcal dolaşım geçirgenliğini normale dönüştürürler. Hücre ile dolaşım arasındaki yağ değiş tokuşlarının tanzimini yapar, hücredeki fazla suyun atılmasını sağlarlar.
  3. Anestezik ilaçlar: Ağrı kesici etkisi yaparlar ve damar açıcı faaliyetleri vardır.

Saç Mezoterapisi

Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesi tedavisi için başvurulabilecek oldukça faydalı bir yöntemdir. Özellikle saçların yoğun döküldüğü loğusalık döneminde, mevsimsel saç dökülmelerinde seanslar halinde uygulanmaktadır. Bu yöntemde çok ince uçlu mezoterapi iğnesi ile vitamin, kan dolaşım düzenleyeciler, elastin, kollogen tetikleyeciler, keratin yapı elemanlarından oluşan bir kokteyl enjekte edilir.