Bademcik ameliyatı sonrası

Bademcik ameliyatarı sonrası nelere dikkat etmek gerekir

Bademcik ameliyatı sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
Bademcik ameliyatı sonrası hastalar hastanede bir süre takip edilir. Anestezi etkisi geçene kadar bir şeyler yiyip içmek yasaktır. Yeme içmenin başlayacağı zamanı doktorunuz veya hemşireniz size söyleyecektir. Cerrahi sonrası genelde tonsil diyeti olarak bilinen özel bir beslenme türü verilir.

Cerrahi sonrası tekrar kanama görülebilir. Primer (ilk 24 saatte olan kanama) veya sekonder kanama ise ( birinci günden sonra) oluşabilir. Ağızdan kan gelmesi veya kan kusma durumunda hemen doktorunuza başvurmanız gerekir.

Cerrahi sonrası ağrı en sık gözlenen sıkıntıdır. Ağrı yutma sırasında veya kulağa vuran karakterde olabilir. Bu da  da basit ağrı kesiciler içeren tedavilerle kontrol altına alınabilirse de bazen sık ve kuvvetli ağrı kesiciler gerekebilir. Tam iyileşme için genelde 2 hafta gerekmektedir. İyileşme döneminde doktorunuzun uygun göreceği sürece istirahat etmek ve sportif-yorucu faaliyetlerden kaçınmak gerekir.  2 hafta boyunca azalan şekilde ağrı en sık komplikasyonudur. Bunun dışında ağrıya bağlı yutma zorluğu, ses tonunda değişiklikler gözlenebilmektedir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.