estetik dudak

Estetik Dudak Ameliyatları

Neden estetik dudak ameliyatları yapılmaktadır ?
İdeal güzelliğin tanımı tarih boyunca toplumsal değerlere bağlı olarak farklı farklı yorumlanmış ve değişmiştir, ancak dudaklarla ilgili yargılar genellikle aynı kalmıştır. Dolgun ve diri dudaklar günümüzde olduğu gibi geçmişte de güzellik simgesi olarak kabul edilmiştir. Hatta dolgun dudaklar sadece güzelliğin değil gençliğin, çekiciliğin, doğurganlığın, seksiliğin, dişiliğin de sembollerinden biri olarak kabul görmüştür.

Dudakların büyüklüğü, dolgunluğu, inceliği veya kalınlığı yüzün diğer üyeleri olan burun, yanaklar, gözler, kaşlar, çene ve dişlerle uyumlu ve orantılı olmalıdır. Dolayısıyla sadece dudakları şişirmeyi amaçlayan ve yüzün diğer yapılarıyla uyumunu gözetmeyen uygulamalar doğal olmayan bir görünüme yol açabilmektedir. Doktorunuzla uygulama öncesinde dudaklarınızın nasıl bir görünüme kavuşacağını, sizin beklentilerinizi, doktorunuzun planlarını örnek hasta fotoğraflarını inceleyerek detaylı şekilde konuşmanız gerekir. Dudaklarınızın özelliklerinin analizi ve seçilecek yöntemin dudaklarınızın hangi kısımlarına uygulanması gerektiğinin planlaması, dolgun ve aynı zamanda doğal dudaklara kavuşmanızı sağlayacaktır.

Kaç çeşit dudak estetiği uygulaması vardır?

Dudak estetiği uygulamaları birkaç şekilde yapılmaktadır. Dünyada en sık uygulanan yöntem dolgu maddesi injeksiyonlarıdır. Dudaklara dolgu maddesi injeksiyonu basit, hızlı, güvenli, ucuz olması ve iyileşme dönemine ihtiyaç hissettirmemesi gibi nedenlerle hastalar ve doktorlar tarafından sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Dolgu maddesi injeksiyonlarının allerjik reaksiyonları olabilmesi ve etkinlik sürelerinin 6-9 ay kadar olması ise dezavantajlarıdır. Ofis şartlarında, anestezi ve ameliyathane gerektirmeden, yapılabilen uygulama sonrasında etkisini hemen gösteren bu işlem yaklaşık 5-10 dakika kadar sürmektedir.

Dudaklarınıza kendi vücudunuzdan alınan dokuların (yağ , fasya, deri hücresi) injekte edilmesi yoluyla dolgun ve diri hale getirilmesi ise dolgu maddelerinin az da olsa ihtimal dahilinde olan allerjik reaksiyonlarından kaçınmak için bulunmuş bir yöntemlerdir.  Bu uygulamanın ameliyathane ortamı gerektirmesi ve yağ ya da fasyanın alındığı bölgede bir iyileşme sürecinin olması yöntemlerin dezavantajlarını oluşturur. Ancak yağ injeksiyonunun etkinliğinin daha uzun sürmesi ve hiç yan etkisinin olmaması ise yöntemin dolgu maddelerine göre daha avantajlı olduğu noktalardır.

Dudak estetiği uygulamarının bir diğeri ise ameliyat ile dudaklarınıza yeniden şekil verme ve dolgun hale getirme işlemidir. Dudak dokusunu kaydırma işlemi ile dudağın içinden kesiler yapılarak (dışarıdan kesi yapılmadığı için hiç iz bırakmaz) dudaklar daha belirgin hale getirilebilir . Estetik dudak ameliyatları etkinliğinin kalıcı olması ve daha doğal sonuçlar elde edilmesi açısından diğer yöntemlere göre üstündür, ancak ameliyathane ortamında yapılmakta ve bir kaç günlük nekahat dönemi gerektirmektedir.

Estetik dudak ameliyatları anestezi almayı gerektirir mi?

  • Estetik dudak ameliyatı genel anestezi altında yapılabileceği gibi lokal anestezi altında da yapılabilir. Bu tercihi etkileyen faktör planlanan müdahalenin tipidir. Ofis şartlarında yapılan dolgu injeksiyonları hiç anestezi gerektirmezler, ancak doku transferi ya da doku kaydırma yöntemleri lokal veya genel anestezi ile yapılabilir. Hastaların tercihine göre bu iki seçenekten birinin uygulanması mümkündür.

Estetik dudak ameliyatı sonrasında yapay görünümlü dudaklarım olmasını istemiyorum.

  • Estetik ve daha dolgun görünümlü dudaklara sahip olmak dudakların kırmızı ve ıslak kısmını daha görünür hale getirmekle mümkündür. Yapılan yanlış uygulamalar sonucundadoğal olmayan, şişkin ve çekici olmayan dudaklar ortaya çıkmaktadır. Dudak estetiği öncelikle hastanın dudağını analiz etmekle başlar ve daha sonra hasta ile beraber dudaklarındaki sorunların ya da eksik yönlerin tespit edilmesini gerektirir. Ancak bu analiz ve tespitlerden sonra hastaya en uygun yöntemin seçilip uygulanması ile istenilen dudağa ulaşılabilir.
  • Estetik dudak uygulamalarındaki amaç dudaklarınızdaki doğal görünümü bozmadan, dudağınızı anatomik özellikleri ve kapasitesi oranında biraz daha belirgin ve dolgun hale getirmek olmalıdır.
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.