,

faydalı bilgiler

 

Yaz aylarında bademcik geniz eti ameliyatı yapılmaz daha çok kanar , Hayır kanama ortam sıcaklığı ile ilgili değildir , kanayacaksa  hiç  şansınız yok 🙂

Ameliyat oldum 6 ay  geçti , tıkanıklığım devam ediyor  burnumda ödem varmış  zamanla geçecekmiş, şehir efsanesi  🙂  bunu açıklayacak kbb doktoru bulun

Sinüzit oluyorum saçlarım ıslak dışarı çıkıyorum ondanmış , Çıkmayın geçsin ozaman J Bence bu da şehir efsanesi ,

Burun ameliyatı olup tıkanıklık açısından rahatlamayan hastaların çoğunda ( kıkırdak -kemik eğriliği ameliyatının başarılı yapıldığını varsayarsak ) burun içi konka dediğimiz etlere yeterince iyi müdahale edilememe sorunu vardır. Çünkü bu tip ameliyatlar tecrübe gerektiren ve daha kanamalı müdahalelerdir .Sanırım size bir ameliyat daha gözüküyor…….

Şimdiki sağlık sistemi , hastanın dediğini yap , suya sabuna dokunma , sorumluluk alıp başını belaya sokma , puan topla şeklinde olduğundan   hekimler ( yaptığı işin hakkını verenler – sözüm meclisten dışarı ) hastaları üstlenmek, onları tedavi etmek için aşırı bir efor içinde değiller gibi geliyor bana , yani aslında doktorunuzu seçemiyorsunuz bence !!!

Üniversitelerin içinin boşaldığı , (yakınen bildiğim için) birine bi nedenle uğramak zorunda kaldım sonrasında, doktor olmamıza rağmen bir sürü para ödeyip   özel sağlık sigortası yaptırmaya karar verdik darısı başınıza 🙂

Burun kanamaları burun içi damarların bi nedenle yaralanmasından kaynaklanır , bu nedenle acaba burnumda damar çatlağı varmı? sorusu çok anlamsızdır.Cevap kesinlikle evet 🙂 Ancak %90 gibi yüksek oranla ön burun mukozasından kanama olur ve genelde burun kanatlarının baş öne eğerek 10 dakika süreyle sıkılması sonrası durur,genelde basit nedenlere bağlıdır.

Şiddetli burun kanamalarından çok sızıntı şeklinde ara ara olan kanamalar daha ciddi sorunların habercisidir. 

Burun kanaması durmuş olan birinde burun damarlarını yakma işlemi çok anlamlı değildir , damar ağzı zaten kapalıdır 🙂 lütfen tutturmayın !

Burun damlası ile burnunuz açılıyor ve bir süre rahat nefes alabiliyorsanız burun etleri ile ilgili sorununuz vardır ve bilin ki ameliyat la sizi burun damlası kullandığınız duruma getirebiliriz .

Alerjik hastalıklarda , ilaç tedavisi sadece şikayetlerinizi gidermek içindir , asıl çözüm yaşam koşullarını değiştirmek ve allerjen madde ile karşılaşmamaktır. Aşı tedavisinde başarı şansı spesifik allerjene karşı yüksek oranlardadır , Allerjen madde ne kadar çoksa başarı şansı o derece azdır.

Burun ameliyatlarında ayna görüntünüzün değişmesini istiyorsanız estetik ameliyat alanına girmiş bulunuyorsunuz , yani aslında nefes zorluğunun nedeni burnunuzun üzerindeki kocaman çıkıntı değil, hiç ısrar edip onuda sigortanız dahilinde halletmeye çalışmayın 🙂 

Estetik burun ameliyatlarını kime olmalıyım , seçim sonunda sizin olmakla birlikte sadece bilmeniz gerekenler ;

kbb uzmanları uzmanlık eğitimleri süresince burun iç yapısı , anatomisi hakkında sürekli eğitilir ve bölge ile ilgili (tıkanıklık, tümör,sinüzit ,burun kemiği eğrilikleri , konka vb ) ameliyatları defalarca yaparlar . Bu 4-5 yıllık eğitimin olmasa olmazıdır ,

Plastik cerrahi uzmanları , eğitimleri süresince burun içi ile ilgili özel bir  eğitim almazlar .

Her iki branş eğitimleri esnasında son senelere doğru sınırlı sayıda estetik burun ameliyatı yaparak mezun olur  ki bunlar eğitim nedeniyle sorunlu son derece deforme burunlardır – nedeni estetik müdahaleler devlet tarafından hiçbir şekilde karşılanmaz   ancak üzretli olabilirsiniz , o kadar düşük ücrete kim yaparsa artık  !  plastik cerrahlar genelde dışını iyi, kbb ciler genelde içini iyi yaparlar   bir müddet sonra eğitimleri tamamlandığından sonuçlar hakkında kimsenin pek fikri olmaz 🙂

bundan sonrasında doktor yetenek ,görgü ve becerilerini birleştirerek , konuya olan ilgisine göre kendini geliştirir.

Tabii medyatik olmak ,pazarlama teknikleri ve yemeğin sunuş biçimi dünyanın heryerinde bu gelişime hatırı sayılır bir katkı sağlar 🙂 Çoğu zaman biliriz ki en lezzetli ve tadına vardığımız sağlıklı yemekler aslında ara sokaklardaki esnaf lokantalarıdır …..

Sonuç olarak bu konuya özel ilgi duymak , hatırı sayılır sayıda ameliyat yapmış olmak , tavsiyeler, alınan ücretin alt limiti ,yapılabileceklerle ilgili gerçekçi yaklaşım çok önemli kriterlerdir ve en önemlisi aranızdaki pozitif iletişim olmalıdır bizce ……..

Estetik burun operasyonlarda doktorlar eğitimlerine göre ya sadece açık teknik sadece kapalı teknik bir kısmıda heriki tekniği kullanmayı bilerek bu ameliyatları yaparlar , tüm tekniklerin üstünlükleri olmasına karşın , yapılacak işe ve vakalara göre teknik seçimi ve her iki tekniğin kullanılabilmesi bence önemli bir ayrıntıdır.

Türkiye’de Devlet ve özel sigorta şirketleri yapılacak herhangi bir estetik ameliyat ücretlerini karşılamamaktadırlar. Estetik ameliyat yaptıracak olan hastaların estetik ücretlerini kendileri karşılamak zorundadırlar.
Estetik ameliyatı olmayı düşünen birçok kişi e-mail yolu ile, yada telefon ile estetik  fiyatları ile ilgili bilgi istemektedir. Hatta bazı kişiler farklı doktorlara aynı mailli göndererek bunu yapıyor.!!! 1 liralık mandalina alırken bile tek tek seçen ülkem insanı   ,ameliyat olacağı doktoru böyle seçiyor 🙂 

    diğer bir seçim şekli web siteleri ; internet sitelerinde ,bazı kişiler bu doktora ameliyat olucam nasıl diye soruyorlar , ne için nasıl, kime göre nasıl , hangi durumda nasıl vs vs belli değil

birileride buna yorum yapıyor hatta ameliyatları hakkında ayrıntılı yorum yapıyor sevgili çok bilgili !!!   ülkem insanı , örnekleri hazırlayacağım beğendiklerimiz butonunda bulabilirsiniz ben çok güldüm 🙂

KBB hastalıklarında sigara,alkolden hatırı sayılır derecede önde giden zararlı maddedir.Sonuç alkol serbest 🙂

Ses kısıklığı ortalama bir ay hiç düzelmeden devam ederse mutlaka kulak,burun,boğaz doktoruna görünmelisiniz.

Çocuğunuz horluyor ve doktorunuzun tedavisine rağmen horlamaya devam ediyorsa doktorunuzu değiştirin.15 yaşına kadar kocaman geniz etini ve bademcikleri tedavi etmeye çalışan çocuk doktorlarınadır  bu sitem !!! 

Erken ortodontik tedavi çene yüz şekillenmesinde KBB sorunu yoksa sizi ileride pek çok sorundan kurtarır.Gerçekten uygun zamanda ve doğru kişilerle yapılan tedaviler erişkin döneminizde sonuç alınamayacak doktor ziyaretlerini önler…….. 

Ortodontik tedavi ağızdaki 32 dişin inci gibi dizilmesi demektir, bi kısmını düzeltmek diye bişi olmaz. Uzman diş hekimleri kendi konuları dışındaki tedavilere yöneliyorsa aylık taksitleri fazla demektir:)

Kanal tedavisi yapılan diş ağrımaz.

20 yaş dişleri  şikayet vermese bile farkında olmadan diğer dişleri iterek  diş dizilimini bozabilir.

3. kişi ile paylaştığınız hiç bir şey artık sır değildir.

Motor gücü yüksek araçlarda şarj kablosu kalın ve dirençli olmalı aksi takdirde yolda kalırsınız.

Hep merak etmişimdir medyada,toplantılarda,dergilerde evlilik danışmanı,çocuk gelişimi,yaşam koçu vb. konularda yorum yapan insanların yaşam şekillerini ;

  • Üç kere ayrılmış evlilik danışmanı !
  • ortalığı dolandıran yaşam koçu !
  • çocuğunu döven çocuk gelişim uzmanı !
  • Kilolu diyet uzmanı !

Şimdi sizde merak ediyormusunuz 🙂

uludağ kayak yada board kiralamada oteli tercih etmeye gerek yok biz kervansarayda kaldık fahiş fiyat istenen board u , 30 metre ileride olimpiyat kayak evinde hemde gayet ilgili şekilde yarı fiyatına kiraladık , kişi ve gün sayısı ile oldukça iyi bir rakam .

hayvanlara mama alınan internet sitelerinden biri pati çarşı kesinlikle uzak durun , 3 aydır mamalarda paramızda gelemedi !

Fiberoptik altyapılı bir internet ağına geçecekseniz kesinlikle kotalı almayın tam bir tuzak,  sanırım hız nedeniyle resim ve sayfaların siz ziyaret ettiğinizde bile yüklenmiş olmasından(ben kendimce ööle bi açıklama buldum ) 1 ayda dolduramadığınız kotanız bir haftada doluyor. Yani limitsiz alın başınız ağrımasın.

Biz turkcell superonlıne kullanıyoruz,1 ay oldu müşteri memnuniyeti açısından şimdiye kadar gördüğüm en kötüsü, dikkat edin eğer düzelirse bunuda paylaşırım, gerçi telekominikasyon şirketleri   hepsi  birbirine benziyor , senede bir taahüt bitimi onlarca kampanya arasından size en uygununu !!! cüzi bir  farkla  yapıştırıyorlar.   

tamamlayıcı sağlık sigortası denen cüzi rakamlarla sunulan hizmeti , özel sağlık sigortası ile karşılaştırmayın , sakın ola tamamlayıcım var diye cebinizden para çıkmadan standart dışı bir hizmet beklemeyin ..